Öhlins az IDM versenysorozatban

Öhlins az IDM versenysorozatban

A 2010-es év IDM versenysorozatának utolsó futamát hagyományosan  Hockenheimringen rendezik meg. Az Öhlins DTC megbízásából a KTM csapatnál dolgoztam ezen a hétvégén.
Kollégám, Frank Müller Martin Bauer én, Stefan Nebel motorját vettem kezelésbe.
A motorok elejében az Öhlins gáznyomás alatt működő cartridge-i, hátul TTX gátlók dolgoznak. Ennek a cartridgenek a lényege, hogy TTX zárt rendszerben gáznyomás alatt működik. (A 2011-es év egyik újdonsága lesz, hogy ez a termék elérhetővé válik a Supersport kategórián kívüli versenyzőknek is.)
Minden motorkerékpárhoz 4 db hátsó rugóstag és 2 pár cartridge tartozik.
A versenyző tapasztalatai, a telemetria mérnökének javaslatai és a Dunlop mérnökének véleményeire támaszkodva változtattunk a szelepeléseken, 4-6 körönként cseréltük a setupokat. Amíg az új setupokat a pályán tesztelték a versenyzők, már készítettük elő a korábban megbeszélt módosításokkal az új cartridgokat és TTX gátlókat. Amint lejött a versenyző újabb egyeztetés (telemetria-gumi-futómű), ez alatt a szerelők már be is építették az új futóművet. Mindenki pontosan és hibátlanul teljesített, 100% a figyelem minden területen. Az eredmény nem is maradt el. Az első versenyt S. Nebel nyerte, a második versenyen M. Bauer lett az első, S. Nebel a második. A 2010-es csapatversenyt összesítésben a KTM nyerte.

Oldal elejére...