Öhlins hamisítványok

Öhlins hamisítványok

                                                                    ÖHLINS VAGY NEM

 

Az utóbbi időkben egyre több hirdetési oldalon tűnnek fel kormány lengéscsillapítók Öhlins márkajellel, azonban sokszor ezeknek a matrica feliraton kívül semmi közük az eredeti svédországi gyártóhoz. Szeretnék segítséget nyújtani ezen a hamisítványok könnyebb beazonosításához.

A legszembeötlőbb különbség a felfogató konzol kialakítása a szorító csavaroknál, aminek a sarkai szögletesek az eredeti legömbölyített kialakításával szemben.

Az eredeti gyártmányokon típus és sorozatszám van.  Ez csak abban az esetben nem található a gátló testen, ha azt valamilyen okból cserélni kellett.

A záró csavarok kialakítása és szín különbsége is árulkodó lehet.  Baloldalon látható az eredeti.

Ezt másolatot szervizelésre küldték hozzám frissen vásárolva, de a tengely kritikán aluli silány felülete miatt az  olajszivárgást lehetetlen lett volna orvosolni, úgyhogy ez kidobott pénz volt ezért az utánzatért.

Eredetileg  aliexpress oldalon lehet rendelni ezen másolatokat, de  óva intenék bárkit a megvásárlásuktól.

Egy saját motoron próbáltam az utolsó képen látható jobb minőségűnek tűnő darabot, de ez is darabosan, szorulva működött. A motor úgy viselkedett mintha a kormánycsapágy be lenne verődve vagy szorulna, kis sebességnél nem futott egyenesen folyamatosan jobbra-balra akart menni.

Kérdés esetén forduljatok hozzám.

Tóth Zoltán

Zenit Racing Kft   0670 4195038

Oldal elejére...