Katalógus


Cartridge szett

 

 


Dugattyú szett

 

 


Első lengéscsillapító

 

 


Első rugó szett

Hátsó lengéscsillapító

Kormány-lengéscsillapító szett


TTX (Twin Tube Technology) technológia garantálja a lengéscsillapító kiegyensúlyozott működését, köszönhetően a folyamatosan alacsony gáznyomásnak a compressio ( befelécsillapítás) és a rebound ( kifelécsillapítás) oldalon egyaránt.

 


Motocross lengéscsillapító 50 mm-es dugattyúval. 

 


Elektronikusan vezérelt hidraulikus lengéscsillapító ( Continuously Controlled Electronic Suspension).  A félautomata lengéscsillapító rendszer folyamatosan állítja a csillapítási erőt a felszerelt szenzorok visszejelzéseinek megfelelően. 

 


A CSC funkcióval módosítható a csillapítás ereje anélkül, hogy mágváltozna az egyensúly a rebound és compressio csillapításban, egyidejűleg segítve ezzel az egész váz stabilitását.

 


Elektromosan kontrolált átfolyási szabályzás amit egy programozott vezérlő irányít.

 


Belső gáztartállyal rendelkező lengéscsillapító melyben úszódugattyúval van elválasztva a hidraulikus egység a gázegységtől.

 


Ez a rendszer az autóknál korrigálni tudja az egyenetlen útfelület, a nagyobb magasságú puklik, rázókövek ütését anélkül, hogy az a csillapítás kárára válna. Az autó nagyobb hasmagassággal is ugyanúgy viselkedik, mintha le lenne "ültetve".

 


Dupla dugattyús tervezés amivel progresszívvá válik a csillapítás meghatározott munkaúton.

 


"Jégkaparó" Ez a speciális porvédő megakadályozza a jég és jeges szennyeződések bejutását a lengéscsillapítókba ezáltel megnövelve azok élettartamát.

 


Az első teleszkópokban lévő zárt csillapító-egységek amelyekben úszódugattyús gáztartály biztosítja a csiilapítás stabilitását és kavitáció mentes működését.

 


A légrugós rendszer két külön kamrában ellenőrzi és szabályozza a nyomást a tökéletes erős ledása érdekében.

Oldal elejére...